Linkuri accesibilitate

Premierul britanic Boris Johnson a fost externat


Premierul britanic Boris Johnson înainte de a fi internat în spital. 28 martie 2020
Premierul britanic Boris Johnson înainte de a fi internat în spital. 28 martie 2020

Primul-ministru britanic Boris Johnson a fost externat duminică din spital, la o săptămână după de fusese internat cu Covid-19. Trei zile a fost în terapie intensivă. Acum intră în recuperare și nu este clar când va relua conducerea guvernului, preluată temporar și parțial de ministrul de externe Domic Raab.

Vorbind la externare, Johnson a recunoscut că le datorează viața medicilor care s-au ocupat de el.

Marea Britanie înregistrează un număr de decese asemănător cu cele mai lovite națiuni ale Europei, Italia și Spania, având aproape 1.000 de victime în fiecare din ultimele două zile.

Cifra reală poate fi mult mai mare, deoarece numărul nu include pe cei care au murit în casele de bătrâni sau acasă, fără să fi fost diagnosticați.

Numărul de cazuri confirmate din Marea Britanie s-a ridicat la aproape 80.000, dar se crede că este doar o cifră estimativă la nivelul infecțiilor din cauza testărilor limitate.

Regina Eisabeta a II-a i-a îndemnat pe britanici să continue să stea acasă, în primul său mesaj pre-înregistrat adresat de Paște.

„Păstrând distanța, îi păstrăm pe ceilalți în siguranță”, a spus monarhul în vârstă de 93 de ani. „Știm că epidemia de coronavirus nu ne va înfrânge”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG