Linkuri accesibilitate

Primul semn de viață dat de Alexei Navalnîi din închisoare


Protest în sprijinul lui Alexei Navalnăi, Sankt Petersburg, 31 ianuarie 2021.
Protest în sprijinul lui Alexei Navalnăi, Sankt Petersburg, 31 ianuarie 2021.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a trimis primul mesaj de când a fost transferat, la sfârșitului lui februarie, în colonia penitenciară din regiunea Vladimir, situată la nord-est de Moscova. Navalnîi a postat un mesaj pe Instagram în care spune că este în penitenciarul 3 din Kolchugîno, că se simte bine și că se înțelege cu ceilalți deținuți. Este prima informație clară despre locul unde este deținut Navalnîi și starea sănătății sale.

Se relatase că a fost transferat de la Moscova în colonia penitenciară Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, considerată cea mai dură de acest fel din Europa. Administrația rusă a penitenciarelor refuzase că confirme locul unde își va ispăși Navalnîi cei doi ani și jumătate de detenție la care a fost condamnat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, pentru încălcarea condițiilor unei sentințe cu suspendare din 2014. Navalnîi susține că dosarul din 2014 pentru fraudă fiscală a fost întocmit la comandă politică.

Navalnîi fusese cinci luni în Germania, pentru tratament, după ce în august 2020, în Siberia a fost ținta unei tentative de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok.

XS
SM
MD
LG