Linkuri accesibilitate

Primul termen în dosarul de colaborator cu Securitatea al lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR


Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu

La Bucuresti a avut loc primul termen în procesul intentat lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), care cere instanței să constate calitatea de fost colaborator al Securității, organ de represiune comunistă a guvernatorului.

Mugur Isărescu nu s-a prezentat, fiind reprezentat de fostul președinte al liberalilor și fost ministru al Justiției Valeriu Stoica. El a reclamat faptul că multe din înscrisurile prezente la dosar sunt ilizibile.

În schimb, Gheorghe Piperea, cel care a făcut denunțul la CSNAS împotriva lui Isărescu, a cerut să fie parte în proces din partea Asociaţiei „Parakletos", motiv pentru care instanța a acordat termen până pe 30 octombrie, pentru ca ambele părți din dosar să ia la cunoștință de această solicitare.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) arată, în documentul înaintat instanței prin care cere constatarea calității de colaborator al Securității, că Mugur Isărescu a fost recrutat de Securitate pe când era cercetător la Institutul de Economie Mondială și că ar fi activat ca informator în perioada 1979-1989.

Mai multe AICI.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG