Linkuri accesibilitate

„Pro Moldova” cere scoaterea Parlamentului din „autoizolarea abuzivă”


Deputații „Pro Moldova” au făcut testele pentru determinarea prezenței COVID-19 și toate sunt negative, a anunțat reprezentantul grupului parlamentar, Sergiu Sârbu.

Într-o postare pe Facebook, Sârbu a cerut să se pună capăt „autoizolării abuzive” a deputaților și convocarea de urgență a unei sesiuni parlamentare pentru votarea „legilor primordiale pentru cetățeni și societate, inclusiv referitoare la angajamentele față de UE”.

După ce PDM a anunțat, pe 21 mai, că deputatul Eugen Nichiforciuc este infectat cu COVID-19, toți membri Parlamentului au fost obligați să se autoizoleze și să efectueze testele pentru COVID-19. Pe 25 mai, deputatului socialist Vladimir Mizdrenco să anunțat și el că este contaminat.

Reprezentanții opoziției susțin însă că este necesară convocarea ședinței Parlamentului, chiar și online, pentru votarea mai multor legi care ar face posibilă accesarea ultimelor tranșe din finanțarea macrofinanciară de 100 de milioane de euro acordată de Uniunea Europeană. Data limită pentru obținerea acestor bani este în iulie, iar R.Moldova nu a reușit până acum să acceseze decât prima tranșă de 30 de milioane în timpul guvernului condus de Maia Sandu.

XS
SM
MD
LG