Linkuri accesibilitate

Procuratura a trimis în instanță dosarul judecătorului acuzat de trafic de influență


Judecătoria Chișinău
Judecătoria Chișinău

Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, reținut acum două luni în flagrant cu mită, împreună cu cel care i-a oferit banii, vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală, potrivit site-urile de știri moldovenești. Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată dosarul de învinuire a celor doi pentru două episoade de trafic de influență.

Cele două dosare în privința judecătorului au fost inițiate prin ordonanța Procurorului General, ulterior ambele fiind conexate într-o procedură unică. Potrivit Procuraturii Generale, magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie, în baza unor informații că ar fi pretins 15 mii de dolari americani de la un agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi ca să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii, de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Într-un alt episod, potrivit rechizitoriului, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la o decizie definitiva a justiţiei.

Fiind audiați de procurori, omul de afaceri și-a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistratul nu și-a recunoscut vina, refuzând de a face declarații.

În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG