Linkuri accesibilitate

Procuratura a trimis în instanță dosarul judecătorului acuzat de trafic de influență


Judecătoria Chișinău

Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, reținut acum două luni în flagrant cu mită, împreună cu cel care i-a oferit banii, vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală, potrivit site-urile de știri moldovenești. Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată dosarul de învinuire a celor doi pentru două episoade de trafic de influență.

Cele două dosare în privința judecătorului au fost inițiate prin ordonanța Procurorului General, ulterior ambele fiind conexate într-o procedură unică. Potrivit Procuraturii Generale, magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie, în baza unor informații că ar fi pretins 15 mii de dolari americani de la un agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi ca să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii, de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Într-un alt episod, potrivit rechizitoriului, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la o decizie definitiva a justiţiei.

Fiind audiați de procurori, omul de afaceri și-a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistratul nu și-a recunoscut vina, refuzând de a face declarații.

În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG