Linkuri accesibilitate

Procuratura franceză a deschis o anchetă împotriva artistului rus Piotr Pavlenski


Artistul Piotr Pavlenski (dreapta), Paris, 16 ianuarie 2017
Artistul Piotr Pavlenski (dreapta), Paris, 16 ianuarie 2017

Procuratura franceză a deschis o anchetă împotriva artistului rus care a postat pe internet o imprimare video cu conținut sexual explicit, în care era implicat candidatul la primăria Parisului din partea partidului președintelui Emmanuel Macron.

Piotr Pavlenski este anchetat alături de prietena sa, Alexandra de Taddeo, despre care se bănuiește că ar fi primit imprimarea, fiind ambii acuzați de „violarea sferei private și postarea unor imagini cu conținut sexual explicit fără asentiment”. Între timp, Benjamin Griveaux, candidatul partidului „En Marche” s-a retras din cursă.

Pavlenski susține că a postat imaginile pentru a denunța ipocrizia politicienilor, în cazul lui Griveaux faptul că invoca insistent valorile familiei. Griveaux este căsătorit și are trei copii. Pavlenski este cunoscut pentru acțiunile sale provocatoare, motiv pentru care a și plecat din Rusia în Franța, în 2017, unde a primit azil politic.

În scopul declarat de a șoca publicul pentru a-l determina să reacționeze la injustiție, în trecut, Pavlenski s-a fixat la pământ în Piața Roșie din Moscova, bătând cuie în pământ prin pielea scrotului, și-a cusut buzele, s-a învelit, gol fiind, în sârmă ghimpată și și-a tăiat parte din ureche.

XS
SM
MD
LG