Linkuri accesibilitate

Numai câteva sute de persoane, la manifestația de la Washington


Măsuri speciale de securitate în perimetrul clădirii Congresului american, Washington, 18 septembrie 2021.

Numai câteva sute de persoane au venit sâmbătă la Washington să participe la manifestația în sprijinul persoanelor acuzate de participarea la asaltul violent din 6 ianuarie asupra clădirii Congresului american.

Numărul forțelor de ordine, prezente pentru a contracara noi violențe, a fost net mai mare decât cel al manifestanților. Au avut loc câteva ciocniri izolate dar nici un incident major.

Sâmbătă, situația a fost cu totul diferită decât pe 6 ianuarie, când poliția nu era de loc pregătită pentru asaltul a mii de susținători ai președintelui Donald Trump, deciși să întrerupă lucrările Congresului, care se pregătea să confirme victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

Mitingul din 18 septembrie a fost organizat de un fost membru al echipei de campanie a lui Trump, Matt Braynard, în sprijinul persoanelor care au fost reținute pentru presupusa lor participare la asaltul asupra Capitolului. Aproximativ 63 din cele peste 600 de persoane acuzate de participare la asaltul din 6 ianuarie sunt acum reținute.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG