Linkuri accesibilitate

Putem învinge Covidul cu ai noştri conducători?


Conducerea țării la 9 Mai, la Memorialul "Eternitate" din Chișinău, în plină pandemie de coronavirus
Conducerea țării la 9 Mai, la Memorialul "Eternitate" din Chișinău, în plină pandemie de coronavirus

Doar dacă se va milostivi virusul. Altminteri, fără ajutorul străinătăţii, va veni o mare dramă.

Imediat după declaraţia parlamentarilor moldoveni prin care e condamnat traseismul, deputata Greţu a părăsit Partidul Democrat, sărind în ambarcaţiunea nouă a lui Andrian Candu. Nu m-a mirat manevra asta. Mă aştept la multe altele asemănătoare în viitorul apropiat. Condamnarea traseismului de către deputaţi e un soi de praf aruncat în ochii electoratului naiv. Întrebată de ce a plecat din PD, deputata Greţu a explicat că vrea să grăbească „procesul de stabilitate în Republica Moldova”. Vă este clar, stimaţi ascultători? Acum o să avem stabilitate cîtă frunză şi iarbă.

Mă uit la ce fac ai noştri conducători şi mi se umple sufletul de tristeţe, şi nu mai văd luminiţa la capătul tunelului. Vajnici conducători ai RM-ului, nu credeţi că a venit timpul să vă recunoaşteţi incompetenţa, să declaraţi catastrofă umanitară şi să cereţi urgent ajutorul altor state? Medici de 70 de ani se văd nevoiţi să meargă în prima linie, virusul se răspândeşte cu o viteză năucitoare, nu aveţi nicio autoritate în faţa populaţiei care a ignorat şi ignoră frecvent normele sanitare, pe care, de altfel, nici voi nu le respectaţi, dezinformarea defilează pe toate coclaurile RM-ului şi nu suntem departe de un colaps sanitar, economic şi social. Voi, în acest moment, faceţi "reforme" de tot soiul şi vă vânzoliţi în parlament, cu gîndul la alegerile din toamnă, şi trimiteţi militari la parada ruşilor. Îmi vine să spun că suntem nişte sinucigaşi...

Putem să învingem Covidul cu ai noştri conducători? Doar dacă se va milostivi virusul. Altminteri, fără ajutorul străinătăţii, va veni o mare dramă. Asta cred.

XS
SM
MD
LG