Linkuri accesibilitate

Puterea depune flori de 9 mai, Maia Sandu lipsește


Prim ministra Natalia Gavrilița și președintele parlamentului, Igor Grosu depun flori de Ziua Victoriei la complexul memorial Eternitate
Prim ministra Natalia Gavrilița și președintele parlamentului, Igor Grosu depun flori de Ziua Victoriei la complexul memorial Eternitate

Liderii de la Chișinău au depus flori la Memorialul Eternitate din capitală de Ziua Victoriei, dar președinta Maia Sandu a lipsit de la eveniment.

Președintele parlamentului, Igor Grosu, le-a spus jurnaliștilor că șefa statului „are un alt program”, în timp ce alte surse au sugerat că Maia Sandu „nu se simte bine”.

La ceremonia depunerilor de flori condusă de spicherul Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița au participat mai mulți deputați ai majorității parlamentare PAS și membri ai guvernului.

Participanții au purtat stickere tricolor „Moldova pentru Pace”, simbolul unei campanii oficiale împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Oficialitățile comemorează victimele Celui de-al Doilea Război Mondial separat de opoziția pro-rusă, care organizează un marș.

Comemorările au loc pe fundalul unor tensiuni între putere și opoziție, după ce guvernarea PAS a interzis „panglica Sf. Gheorghe” folosită de politicienii pro-ruși la manifestările de 9 mai din ultimii ani, pe motiv că a devenit și un simbol al agresiunii rusești în Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG