Linkuri accesibilitate

Putin și Lukașenka se întâlnesc la Soci


Vladimir Putin și Alexandr Lukașenka
Vladimir Putin și Alexandr Lukașenka

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderul belarus Alexandr Lukașenka vor purta discuții la Soci, luni, 22 februarie, pe fundalul presiunilor crescânde ale Occidentului, după protestele reprimate la ei acasă cu violență de forțele de ordine. Putin și Lukașenka vor discuta despre chestiuni economice, energie, securitate și integrarea ruso-belarusă, a anunțat Kremlinul.

Întâlnirea are loc în aceeași zi în care se așteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei și, eventual, a Belarusului. Bruxellesul aplicat în mod progresiv sancțiuni împotriva regimului de la Minsk ca răspuns la reprimarea violentă a protestatarilor pașnici, a opoziției și a presei după alegerile din august anul trecut, pe care le consideră fraudate.

Ultima oară când Putin și Lukașenka s-au întâlnit față în față a fost la jumătatea lunii septembrie la Soci, când Belarus a obținut un împrumut de 1,5 miliarde de dolari pentru economia sa afectată de criză. Rusia este și ea amenințată cu noi sancțiuni din partea UE și a SUA în legătură cu detenția politicianului de opoziție Alexei Navalnîi.

XS
SM
MD
LG