Linkuri accesibilitate

Putin promite investiții de miliarde înainte de alegerile generale din septembrie


Președintele rus Vladiir Putin, Moscova.

Președintele rus Vladimir Putin a promis miliarde de ruble în investiții suplimentare în lunile rămase înainte de alegerile generale din septembrie.

Putin a vorbit la Congresul de la Moscova al partidului de guvernământ Rusia Unită, deși nu este membru al acestui partid, al cărui singur scop este de a susține administrația prezidențială.

Președintele a promis că va mări considerabil cheltuielile cu infrastructura, educația și asistența medicală.

Putin a propus, de asemenea, ca pe lista națională de candidați a partidului să fie incluse figuri proeminente, printre care ministrul apărării Sergei Shoigu și ministrul de externe Sergei Lavrov. Nu l-a menționat însă pe fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, care conduce Rusia Unită și care, potrivit sondajelor de opinie este destul de nepopular.

Pe fundalul unor serioase probleme economice, care au dus și la o scădere a veniturilor reale și la creșterea inflației, popularitatea partidului Rusia Unită pare în cădere liberă: potrivit Centrului independent de sondare a opiniei „Levada”, doar 27% dintre ruși susțin partidul, în scădere față de 31% în august anul trecut.

În septembrie vor fi realeși toți cei 450 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului. La alegerile pentru Duma din 2016, Rusia Unită a câștigat 90% din cele 225 de mandate directe deși primise mai puțin de 50% din voturi la nivel național.

Analiștii politici spun că multe dintre aceste locuri ar putea fi vulnerabile dacă la alegeri ar participa personalități populare ale opoziției. Numai că în perioada premergătoare alegerilor, Kremlinul a reprimat - uneori brutal - personalitățile opoziție și mass-media independentă.

Liderul opoziției Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare în ianuarie. Rețeaua sa de birouri regionale s-a închis după ce guvernul le-a declarat ca fiind o organizație „extremistă”.

Alți potențiali candidați independenți au fost, de asemenea, persecutați. Fostul adjunct al Dumei de Stat, Dmitri Gudkov a fugit din țară la începutul acestei luni, după ce poliția a deschis o anchetă penală, acuzându-l de fraudă fiscală.

Consilierul municipal din Moscova, Ketevan Kharaidze, din partidul Yabloko, și consilierul municipal din Sankt Petersburg, Maksim Reznik, au fost reținuți pe 18 iunie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG