Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin folosește o rețea feroviară secretă pentru a se deplasa (presa de investigație)


Vladimir Putin în trenul care trece peste strâmtoarea Kerci, 23 decembrie 2019
Vladimir Putin în trenul care trece peste strâmtoarea Kerci, 23 decembrie 2019

Presa de investigație susține că președintele rus Vladimir Putin a folosit în ultimele luni o garnitură de tren blindat special construită pentru a călători, iar între reședințele sale a fost construită o rețea feroviară secretă.

Publicația de investigații online Proyekt (Proiect) a scris pe 14 februarie că, în ultimii ani, au fost construite căi ferate și stații secrete în apropierea reședințelor lui Putin.

O astfel de cale ferată a fost instalată pe teritoriul parcului național Valdai din regiunea Novgorod din nord-vestul țării, în apropierea unei reședințe prezidențiale din această regiune.

Proyekt spune că gara, descoperită de corespondenții săi în toamna anului trecut, are și un heliport și este puternic păzită. Potrivit publicației, gara și liniile de cale ferată secrete ar fi fost construite în 2019.

Documentarul, care include fotografii din satelit, spune că o altă stație de cale ferată a fost construită în 2015 în Novo-Ogariovo, în apropiere de Moscova, la aproximativ 400 de metri de reședința lui Putin.

O altă platformă feroviară specială și o linie de cale ferată separată de alte linii de cale ferată printr-un gard înalt a fost construită lângă reședința lui Putin, Bociarov Rucei, în stațiunea Soci de la Marea Neagră, în 2017, se arată în raportul de investigație.

La 13 februarie, un alt grup de investigație, Dosie (Dosarul), a publicat un documentar în care se spune că Putin preferă să călătorească cu un tren construit special pentru el în 2015.

Trenul este blindat, susține raportul de investigație, adăugând că Putin a început să îl folosească în a doua jumătate a anului 2021, când forțele rusești se pregăteau să invadeze Ucraina.

Potrivit lui Dosie, Putin a început să folosească trenuri în loc de avioane pentru a evita posibila monitorizare a zborurilor pe care le face, deplasarea cu trenul fiind mult mai greu de urmărit.

De asemenea, pe 13 februarie, site-ul de știri SOTA a declarat că a obținut informații despre renovarea unei gări dezafectate din Moscova care a fost pusă la dispoziția lui Putin și a altor înalți oficiali.

Raportul SOTA afirmă că gara a fost renovată cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să înceapă invazia pe scară largă a Ucrainei la sfârșitul lunii februarie a anului trecut.

XS
SM
MD
LG