Linkuri accesibilitate

Liderul de la Kremlin spune că se vaccinează marți


Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că se va vaccina împotriva COVID-19, marți, 23 martie. Liderul de la Kremlin și-a anunțat intenția luni, în cadrul unei ședințe dedicată campaniei de vaccinare. Putin a ținut să sublinieze că vaccinarea trebuie să fie strict benevolă.

„Vaccinarea este o alegere benevolă, decizia personală a fiecăruia. Apropo, eu însumi intenționez să fac aceasta mâine”, a declarat președintele rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Vladimir Putin va primi unul din cele trei vaccinuri împotriva Covid dezvoltate în Rusia, dar nu a precizat care anume. Peskov a adăugat că vaccinarea președintelui nu va fi un eveniment public.

În Rusia au fost înregistrate, pe lângă Sputnik V, vaccinul „EpiVacCorona” elaborat de Centrul Vektor din Novosibirsk și „CoviVac” al Centrului Ciumakov din Sankt Petersburg. Putin a zis că e dispus să primească serul încă vara trecută, dar a evitat să o facă, spunând că așteaptă momentul potrivit.

Datele oficiale arată că în Rusia s-au vaccinat cu prima doză peste 6 milioane de oameni – puțin peste 4% din populație, mai puțin decât în orice țară din UE. Liderii campaniilor de vaccinare sunt Israelul și SUA. Oficial, în Rusia, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4,5 milioane de cazuri de Covid.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG