Linkuri accesibilitate

R. Moldova a administrat peste un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19


R. Moldova a trecut pragul de un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate cetățenilor săi, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății. Oficial, persoana care a atins pragul unui milion de vaccinuri a fost, potrivit IPN, Axenia Ungureanu, în vârstă de 48 de ani, care s-a vaccinat la Oficiul Medicilor de Familie Bozieni, Hâncești.

Se prognozează o creștere semnificativă a numărului de contaminări...

Anunțul vine pe fondul eforturilor autorităților de a convinge cât mai multă lume să se vaccineze, la scurt timp după ce s-a confirmat că varianta Delta, mai contagioasă a virusului circulă și în R. Moldova. Se prognozează o creștere semnificativă a numărului de contaminări spre finele lunii august, început de septembrie, când va fi reluat şi procesul educațional, a avertizat în ajun şefa departamentului epidemiologie a Universității de Medicină, Angela Paraschiv.

Ea a îndemnat oamenii să respecte în continuare măsurile sanitare de prevenție, cea mai sigură şi eficientă fiind vaccinarea. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii marţi în R. Moldova au fost confirmate 139 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, cu 50 mai multe decât luni. Numărul de îmbolnăviri crește constant în ultimele două săptămâni, dar autorităţile sanitare spun că această creștere este încă moderată faţă de cea din alte țări. Potrivit şefei departamentului epidemiologie a Universității de Medicină, Angela Paraschiv, în următoarele săptămâni s-ar putea majora nu doar rata îmbolnăvirilor, dar şi cea a deceselor.

Miercuri, 28 iulie, autoritățile au anunțat încă trei decese provocate în R. Moldova de COVID-19. Numărul cazurilor noi de infectare raportat a fost 166.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG