Linkuri accesibilitate

Rata tinerilor care nu învață sau lucrează este de aproape 27% în R. Moldova


Rata tinerilor care nu învață și nici nu lucrează , așa-numiți NEET („Not in Education, Employment, or Training”) în rândul tinerilor de 15–29 ani este foarte înaltă în R. Moldova (circa 27%), atât în raport cu țările vecine, România (20,9%) și Ucraina ( 18,7%) , cât și cu alte țări din regiune, a declarat Roman Banari, secretar general al CNTM, citat de IPN.

„Statisticile arată că, în țările UE, în care rata NEET nu depășește media pe regiune (14,8%), se estimează o pierdere de circa 1,2% din PIB, iar în țările cu o rată NEET ce depășește 20% , pierderile sunt de peste 2% din PIB”, a subliniat responsabilul de la CNTM.

Unul din motive, arată un studiu CNTM este că acești tineri nu pot să însușească o profesie, deoarece unele servicii de calificare profesională sunt la distanță mare de domiciliul persoanelor respective. Totodată, unii tineri nu pot să studieze o meserie pentru că au acasă copii minori și nu au cu cine să îi lase pe câteva săptămâni, perioadă cât au loc cursurile de calificare profesională.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG