Linkuri accesibilitate

RD Congo: Atac sinucigaș cu bombă, cel puțin cinci persoane au fost ucise


Patrulă congoleză în apropiere de Beni

Un atentator sinucigaș a ucis cel puțin cinci persoane într-un local de noapte în orașul Beni, din estul Republicii Democrate Congo, pe 25 decembrie, au informat oficialii locali. Agenții de paza l-au împiedicat pe atacator să intre în bar, care era plin de oameni care sărbătoreau Crăciunul, iar el a detonat bomba la intrare, sinucigându-se și omorând și cinci persoane, se arată într-un comunicat al guvernului. Alte 13 persoane rănite în atac au fost internate în spital, adaugă comunicatul oficial, descriind bilanțul morților ca fiind provizoriu.

Declarația a atribuit atacul Forțelor Democratice Aliate (ADF), un grup militant care a fost acuzat pentru alte atacuri mortale din regiune. Cele două provincii estice Ituri și Kivu de Nord se află din luna mai în stare de urgență, măsură prin care armata a preluat efectiv controlul, dar care până acum nu a oprit atacurile miliției armate.

Beni a fost locul unor ciocniri regulate între armata și ADF, pe care Statele Unite le-au inclus în martie pe lista grupărilor teroriste afiliate jihadiștilor Statului Islamic.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG