Linkuri accesibilitate

„Reintegrarea țării” prioritatea unui posibil al doilea mandat, declară președintele Igor Dodon


Paradă militară la Tiraspol
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:03:41 0:00

Paradă militară la Tiraspol, marcând 30 de ani de la declarația de secesiune, 2 septembrie 2020.

„Trebuie să începem dialogul asupra unui model de reintegrare a țării” a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu cu Europa Liberă, în care a precizat că aceasta va fi prioritatea sa în al doilea mandat, dacă o să candideze. Dodon încă nu și-a anunțat oficial candidatura din partea Partidului Socialiștilor dar tot în interviul cu Europa Liberă a precizat că „saff”-ul Socialiștilor lucrează deja la campania sa.

Dodon a subliniat că s-a întâlnit deja de opt ori cu liderul de la Tiraspol, „cea mai activă politică” în acest sens și a explicat drept „diplomație” faptul că la ultima întrevedere l-a numit președinte pe Vadim Krasnoselski: „eu vreau și de facto problema aceasta s-o rezolvăm, dar pentru a atinge acest obiectiv de facto pot să-i zic și președinte, și vicepreședinte, și premier, și... Nu contează, e important să ating obiectivul.”

Președintele a lăsat de înțeles că un statut de autonomie lărgită, ca cea a regiunii găgăuze ar putea fi soluția dar a declarat că un plan concret nu va fi discutat decât după alegerile prezidențiale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG