Linkuri accesibilitate

Repornirea prematură a economiei ar putea cauza „morți inutile”, avertizează principalul expert sanitar al administrației Trump


Dr. Anthony Fauci la o conferință de presă cu președintele Donald Trump, care de săptămâna trecută a suspendat aceste întânir zilnice cu presa pe tema pandemiei de Covid-19 , martie 2020.

Unul din principalii experți sanitari ai administrației Trump, Athony Fauci va avertiza marți Senatul că „repornirea prematură a economiei ar putea provoca multă suferință și decese inutile”. Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase este programat să fie audiat de comisia senatorială pentru sănătate, în cadrul unei video-conferințe. Este prima dată când unul din experții administrației este audiat în Congres.

În prealabil, Fauci a explicat cotidianului New York Times, ce vrea să declare și care sunt argumentele sale: între altele, că redeschiderea prematură a economiei ar putea provoca apariția unor noi epicentre de coronavirus, chiar înainte de lunile de toamnă, când aproape toți experții se așteaptă la un noul val de infectări.

Într-o strategie a administrației, denumită „Redeschiderea Americii”, sunt enumerate o serie de precondiții pentru repornirea economiei sau revenirea la o nouă normalitate dar multe state americane au relaxat restricțiile, ignorând aceste precondiții, relatează NYT.

XS
SM
MD
LG