Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Făclia”


Invitatul serii este redactorul-șef Tudor Rusu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct


„Doctorul habilitat în pedagogie Virgil Mândâcanu, care e și deputat în Sfatul Țării II, vorbește pe înțeles în paginile Făcliei despre ce înseamnă să se integreze învățământul din Republica Moldova cu cel din România într-o singură școală națională.

Un alt material intitulat „Centenarul Unirii la Piatra Neamț” vorbește despre participarea la o mare ședință festivă și de suflet a sindicaliștilor din domeniul educației de la noi cu omologii lor din Moldova istorică, de peste Prut.

Dacă radioascultătorii Europei Libere nu cunosc prea multe lucruri despre premiul „Socrate”, pot afla din Făclia că este unul dintre cele mai prestigioase din lume, iar un rector moldovean s-a învrednicit de el. E vorba de sexagenarul Veaceslav Manolache, rectorul Universității de Educație Fizică și Sport, unul dintre cei mai redutabili sportivi din Moldova.

În toiul pregătirii campaniei de admitere, ce a început în toate instituțiile, Făclia încurajează mai ales opțiunea liceenilor pentru a îmbrățișa cea mai nobilă dintre profesii, cea de pedagog. Inserăm în pagini materiale de explicare, de ce această ramură, care e realmente mai mult o artă decât o îndeletnicire, trebuie să fie cât mai aproape de opțiunile liceenilor, asta ca să nu se mai vorbească de declinul acestei profesii".

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG