Linkuri accesibilitate

România: în școli vor funcționa centre de vaccinare anti Covid-19


În România, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 anunţă că autorităţile vor demara activităţile de vaccinare în unităţile şcolare, odată cu deschiderea anului şcolar. În acele unităţi unde va fi posibil se vor deschide cabinete de vaccinare, iar în altele vor fi utilizate echipe mobile, care se vor prezenta după ce la nivelul şcolii se vor face liste cu cei care doresc să se vaccineze – angajaţi din învăţământ, elevi, dar şi rude ale acestora.

Utilizarea măștilor textile va fi interzisă în noul an școlar, toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și studenții urmând să poarte numai măști de uz medicinal, a anunțat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ea a prezentat principalele modificări care vor fi în noul an școlar în condiții de pandemie și cele două scenarii analizate de autorități pentru situația în care rata de infectare într-o localitate trece de 6 la mie: trecerea complet în online a tuturor elevilor sau trecerea în online doar a celor nevaccinați și netrecuți prin boală, cu posibilitatea ca cei vaccinați să vină în continuare fizic la școală, scrie Hotnews.ro.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG