Linkuri accesibilitate

România: capitala intră în „cod roșu” sanitar


În România, rata de infectare la București a depășit duminică pragul de 3 la mia de locuitori, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Acest lucru plasează Bucureștiul în scenariul roșu, ceea implică restricții sanitare suplimentare, începând cu închiderea școlilor și trecerea la predarea online.

Premierul român, Ludovic Orban a anunțat, duminică că guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte, ca să poată sta acasă cu copiii. Orban a mai declarat că în municipiul București au fost distribuite tabletele pentru elevi și că acestea sunt pentru copiii din familii vulnerabile.

Premierul a mai anunțat că o altă măsură este suspendarea activității teatrelor, restaurantelor și cinematografelor, iar Executivul se gândește și la alte măsuri de restricții pentru prevenirea răspândirii de COVID-19.

Pentru moment, în lipsa unei decizii a Comitetului Municipal de Situații de Urgență, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că „școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi” ceea ce însemană că cel puțin pentru luni, școala se desfășoară tot în scenariul hibrid, adică o parte la școală, o parte în sălile de clasă.

Mai multe pe: romania.europalibera.org

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG