Linkuri accesibilitate

România: CSAT discută Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare


In Romania membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au discutat marți despre Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare (2020-2024), iar una dintre „prioritățile strategice” ale acestui plan este revizuirea legislației de funcționare a instituțiilor din domeniul securității naționale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, citat de site-ul G4media.

Comunicatul CSAT nu prezintă detalii despre calendarul modificării legilor de funcționare a diferitelor ministere, agenții și servicii de informații cu atribuții în domeniul securității naționale și nici nu arată principalele modificări ce ar urma să fie propuse. În schimb, arată că în urma modificării legislației „va fi asigurată eficientizarea și modernizarea instituțiilor publice, pentru ca acestea să răspundă mai bine sarcinilor ce le revin și, totodată, să fie mai aproape de nevoile cetățenilor României”.

Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 a fost adoptată de CSAT și aprobată de Parlament în acest an. În ședința de ieri a CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, membrii Consiliului au analizat și aprobat o serie de documente pentru aplicarea Strategiei, printre care Planul de implementare a acesteia, Analiza strategică a apărării, Carta Albă a Apărării.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG