Linkuri accesibilitate

România este primul partener comercial și investițional al R.Moldova


Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar şi al 34-lea după nivelul investițiilor, a declarat ministrul român al economiei, antreprenorialului şi turismului, Claudiu Năsui, joi, la Conferinţa de afaceri „Republica Moldova - destinaţie pentru investiţiile româneşti”, transmite Agerpres.

„România este pentru Republica Moldova primul partener comercial şi investiţional după numărul de firme cu capital mixt - 1.653 - şi volumul capitalului subscris, adică în jur de 245 de milioane de dolari. Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar şi al 34-lea investiţional, cu un număr de 6.253 de firme cu capital mixt şi capital subscris de 57 milioane de dolari”, a spus ministrul.

Ministrul Claudiu Năsui
Ministrul Claudiu Năsui

În opinia lui Claudiu Năsui, relațiile dintre cele două țări pot fi consolidate mai mult, după ce comerţul bilateral „a început să recupereze” din pierderea de 12% înregistrată în anul 2020” din cauza pandemiei.

Potrivit oficialului de la București, în primul trimestru, volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări a crescut cu 8,4%.

Conferinţa de afaceri „Republica Moldova - destinaţie pentru investiţiile româneşti” a fost organizată în regim online de Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) şi Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG