Linkuri accesibilitate

„România nu este întreagă pentru simplul motiv că este condusă de oameni mărunţi” (Lulea Marius Dorin/Adevărul)


La Iași, Galați și Giurgiu au fost „mitinguri ale sărăciei exploatate fără rușine de falșii social-democrați români” (Mircea Morariu/contributors.ro)

Lulea Marius Dorin nu a lăsat să treacă ziua de 12 mai fără să reamintească de revoluția de la 1848. În acea zi, s-a lansat la Brașov un program în 6 puncte: „Prinţipiile noastre privind reformarea Patriei“. Un proiect de țară. Or, scrie semnatarul textului apărut pe blogurile Adevărul, după 171 de ani România nu e în stare să formuleze un proiect de țară în concordanță cu vremurile de azi. Proiectul ar trebui să fie unirea Basarabiei cu România : „România la moment nu este întreagă pentru simplul motiv că este condusă de oameni mărunţi, lipsiţi de orice viziune. Astăzi, în anul 2019, nu Rusia, nu Turcia, nu Ungaria stau în calea unirii Românilor într-un singur stat. Ipocrizia, incultura şi avariţia clasei politice reprezintă singurul impediment în calea finalizării dezideratului naţional.” „Nimic nu stă în calea încheierii acestui proiect de Ţară decât clasa politică de pe cele două maluri de Prut”.

Multe comentarii despre adunările publice organizate cu încrâncenare de liderul Partidului Social-Democrat Liviu Dragnea săptămâna trecută, ca o replică la summit-ul european de la Sibiu de joi. La Iași, Galați și Giurgiu au fost „mitinguri ale sărăciei exploatate fără rușine de falșii social-democrați români (și care) înseamnă pentru dl. Liviu Nicolae Dragnea și PSD cam ceea ce a reprezentat pentru Nicolae Ceaușescu și PCR mitingul din ziua de 21 decembrie 1989”, scrie Mircea Morariu pe contributors.ro.

„Niciodată PSD n-a fost mai înjurat ca în aceste zile. (…) Sporind și mai mult ostilitatea, Liviu Dragnea reacționează, previzibil, ca la mineriadă, convins că toți sunt puși de statul paralel și că, în general, Universul conspiră contra sa”,notează pe republica.ro Loredana Voiculescu. „Campania bezmetică orchestrată” de Dragnea nu va avea însă succes, spune comentatoarea. Chiar dacă „cinicii consilieri israelieni” l-au asigurat că discursul urii merge la sigur, liderul PSD pierde din vedere că s-a schimbat ceva : poporul pesedist (…). Nu mai poți să-l sperii atât de ușor cu străinii, pentru că el a văzut străinii. Nu cred că e familie în România care să nu aibă pe cineva plecat în străinătate”.

Ioana Ene-Dogioiu pornește de la interviul acordat de comisarul european Corina Crețu, care s-a plâns de degradarea nivelului de competență și a profilului liderilor pesediști. Miniștrii nu își asumă absolut nimic (legat de fondurile europene, de pildă), pasează hârtiile de teamă să fie remaniați.

„Aceștia nu mai sunt pesediști. Sunt un fel de mutanți care au distrus și ce era bun în PSD. Drama României nu este numai că Dragnea răstoarnă totul ca să scape de pușcărie. Drama este că a adus partidul într-un asemenea hal încât nici măcar nu mai are capacitatea de a guverna decent și de a ține lucrurile pe linia de plutire. Pesediștii lucizi ar trebui să știe deja că huiduielile nu sunt numai pentru Dragnea. Ele țintesc tot partidul”.

În mai multe articole apare ideea că Liviu Dragnea joacă tare pentru s-ar baza pe afilierea la grupul european al suveraniștilor. Ioana Ene-Dogioiu și Cristian Unteanu scriu fără dubii că își face iluzii deșarte. Nu știe că „principala temă a suveraniștilor (…) este adversitatea față de migrația din estul Europei, deci față de români” (Ioana Ene). Iar Cristian Unteanu (Adevărul): „euroscepticii aşteptau momentul acestei campanii pentru a demara propriul lor atac devastator la România şi primejdia imensă pe care ar reprezenta-o pentru ţările civilizate din Europa”.

XS
SM
MD
LG