Linkuri accesibilitate

România nu face recurs la CEDO în cazul Kovesi


Laura Codruta KÖVESI, noul procuror șef european.

Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu a hotărât să nu meargă mai departe în procesul câștigat în primă instanță de fosta procuroare șefă anticorupție, Codruța Kovesi, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului împotriva statului român. CEDO a decis că fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție i-au fost încălcate două drepturi fundamentale: la liberă exprimare și dreptul de acces la o instanță.

România folosește această oportunitate politico-diplomatică pentru a demonstra că lucrurile s-au schimbat la București și că actualul guvern este gata să-și asume toate consecințele pierderii procesului, adică schimbări de substanță în legislația care definește statul de drept și chiar modificări ale Constituției, multe dintre ele semnalate ca nereguli și de Comisia Europeană în Rapoartele anuale asupra justiției.

Practic, în următoarele șase luni, România trebuie să trimită la CEDO un plan concret cu termene până la care se angajează să facă toate modificările legislative cerute de Curtea Europeană a Drepturilor Omul.

Mai multe: romania.europalibera.org

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG