Linkuri accesibilitate

România: președintele Iohannis cere o sesiune specială a Parlamentului


Președintele României, Klaus Iohannis și premierul liberal Ludovic Orban (foto arhivă)

Președintele României, Klaus Iohannis a cerut luni celor două camere ale Parlamentului convocarea unei sesiuni extraordinare în care guvernul liberal condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea pentru proiectul de lege prin care se revine la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Sesiunea extraordinară ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, în perioada 27-31 ianuarie.

Guvernul a transmis luni Parlamentului proiectul de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe care își va angaja răspunderea, urmând să fie declarat ales primar candidatul care a întrunit majoritatea de jumătate plus unu din voturile valabil exprimate.

Partidul Social Democrat de opoziție și UDMR se opun acestei schimbări iar PSD a anunțat tot luni, 20 ianuarie, că PSD negociază „cu toată lumea” pentru a vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului liberal. Dacă acesta va fi demis, cele două partide propun crearea unui guvern de uniune națională până la alegerile generale din toamnă.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG