Linkuri accesibilitate

România: prima licitație pentru un tronson din autostrada București - Moldova (A7)


România - A7 project, Februarie 2021

Primul tronson din Autostrada A7, care leagă Moldova (regiunea istorică) de București, a fost lansat la licitație, arată un anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) din România. Contractul presupune execuția lucrărilor pentru Autostrada Ploiești – Buzău, în lungime de 63,25 km, și are o valoare maximă de 5 miliarde lei.

A7, A8, toate autostrăzile existente/proiectate, februarie 2021/ social media
A7, A8, toate autostrăzile existente/proiectate, februarie 2021/ social media

Potrivit ministrului transportului Cătălin Drulă, A7 este coloana vertebrală a Moldovei, cei 320 km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava) trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. Autostrada va porni din A3 Bucureşti-Ploieşti, va avea noduri rutiere conectate la infrastructura deja existentă, pasaje, poduri, perdele forestiere şi parcări.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în Planul Național de Redresare și Reziliență, finanțat din fondurile Uniunii Europene.

„Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, afirma recent ministrul Transporturilor, citat de presa din România.

O altă autostrada, de interes chiar mai mare pentru R. Moldova, este proiectul autostrăzii A8 sau „Autostrada Unirii”, de la Iași la Târgu Mureș. Ar urma să aibă peste 200 de kilometric iar după unele estimări, autostrada ar putea fi gata în 2030.

Citește și: România începe studiile de fezabilitate la autostrăzile din Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG