Linkuri accesibilitate

România: Încep lucrările la autostrada Moldovei


Ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că, pe 22 august, încep lucrările la autostrada Moldovei, A7.

Autostrada Moldovei/A7 va avea aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. De la Ploiești până la Pașcani (circa 320 de km) este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția pentru această finanțare este ca proiectele să fie încheiate până în 2026, precizează Hotnews.ro.

„Din 22 august începe construcţia pe Lotul 1 al autostrăzii Ploieşti – Buzău! CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km.”

Asocierea de constructori români și italieni, care a câștigat licitația, are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri și un pasaj cu lungimea de 550 m.

Autostrada Ploiești-Buzău este prima secțiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova (A7).

Cei 440 km ai autostrăzii A7 înseamnă practic o suită de proiecte separate, licitate pentru proiectare separat în ultimii ani, de la Ploiești (Dumbrava), la Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani, Suceava și până la Siret.

Odată finalizată, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG