Linkuri accesibilitate

În România, USR vrea să implice mai mult biserica în accelerarea campaniei de vaccinare anti Covid-19


IPS Teodosie la Constanța, de „Bobotează”, România, 6 ianuarie 2021.
IPS Teodosie la Constanța, de „Bobotează”, România, 6 ianuarie 2021.

În România, vicepremierul Dan Barna, liderul Uniunii Salvați România, a anunțat că va propune la nivelul guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă pentru campania de vaccinare. „Dacă Grecia a făcut acest lucru, cred că e posibil că acest mesaj e timpul să fie dat, ca românii să afle pe o cale alternativă la fel de credibilă cât de importantă este vaccinarea”, a spus Barna.

Reacția BOR nu a întârziat să apară, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu. Acesta a transmis că Biserica și-a exprimat deja poziția favorabilă, firească și clară față de vaccinare, îndemnâdu-i pe clerici și laici „să se informeze temeinic din surse credibile, să se sfătuiască cu medicii și să-și configureze astfel o opțiune corect întemeiată în legătură cu un act medical de care depinde sănătatea și protejarea lor și a celor dragi”.

Citește și: Patriarhul nu s-a vaccinat. Dan Barna cere ajutorul BOR în campania de vaccinare

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarant însă ulterior că Biserica nu trebuie să se implice în campania de vaccinare a statului. „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți”, a transmis ierarhul, într-o emisiune la Antena 3.

Nu este pentru prima oară când înaltul ierarh se pronunță împotriva măsurilor inițiate de autoritățile statului pentru combaterea epidemiei de covid-19, relatează G4media.

În mod repetat, acesta a criticat și a contestat măsurile de distanțare impuse de autorități, iar în ultimul an a avut mai multe intervenții televizate în care combătea importanța vaccinării, punând sub semnul întrebării eficacitatea serului.

XS
SM
MD
LG