Linkuri accesibilitate

În România nu se întrevede formarea unei noi majorități parlamentare în scurt timp


Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru, joi, 21 octombrie 2021. Inquam Photos / George Calin

Pe fundalul crizei sanitare, în România se prelungește criza politică, deși Partidul Național Liberal (PNL) de guvernare are un nou candidat la funcția de premier, generalul Nicole Ciucă, actualul Mnistru interimar al Apărării.

Duminică, liderii PNL s-au întâlnit duminică, cu liderii principalului partide opoziție, Partidul Social Democrat pentru a discuta despre susținerea viitorului guvern. Potrivit informațiilor HotNews.ro, nu s-a ajuns la o înțelegere iar luni, 25 octombrie, premierul desemnat va discuta cu foștii aliați de guvernare din Uniunea Salvați România pe marginea Programului de Guvernare.

„Liberalii nu au fost de acord ca cele zece condiții ale PSD să fie introduse în programul de guvernare și cu susținerea temporară a Guvenrului Ciucă, până în februarie. Discuția s-a suspendat pentru moment. Discuțiile vor fi reluate cel mai probabil în cursul săptămânii", au explicat sursele citate de Hotnews.

Mai multe: romania.europalibera.org

În ultimele luni, în România a crescut dramatic procentul celor care cred că lucrurile merg într-o direcție greșită. Potrivit unui sondaj din octombrie, realizat pentru German Marshall Fund, peste 80% dintre români cred că lucrurile în țară se îndreaptă într-o direcție greșită. Procentul respondenților nemulțumiți este în creștere din iunie, când 68,1 % au considerat că lucrurile merg pe drumul cel bun, și din martie, când această categorie a reprezentat 70,3 %.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG