Linkuri accesibilitate

Rusia: 200 de activiști reținuți la Moscova, SUA acuză „persecutarea vocilor critice”


Moscova, 13 martie 2021. 200 de participanți la o reuniune a opoziției, reținute pentru „încălcarea restricțiilor epidemiologice”

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut sâmbătă încetarea persecutării figurilor politice independente din Rusia, după arestarea a 200 de participanți la un forum al opoziției organizat la Moscova.

„Solicităm încetarea persecuției vocilor independente”, a scris Antony Blinken pe Twitter.

„Guvernul rus a arestat aproape 200 de oficiali municipali și figuri politice, printre care activiștii politici Vladimir Kara-Murza și Iulia Galiamina, din motive discutabile”, a spus secretarul de stat.

Participanții din toată Rusia au venit sâmbătă la o conferință pentru a discuta strategii legate de viitoarele alegeri regionale și locale, la inițiativa unui grup susținut de oligarhul rus aflat în exil Mihail Hodorkovski, un critic vehement al președintelui rus Vladimir Putin.

Poliția din Moscova a anunțat că a arestat 200 de persoane și a precizat că forumul a fost organizat „cu încălcarea regulilor sanitare și epidemiologice” și că „printre participanți se numărau membri ai unor organizații cu activități nedorite pe teritoriul Rusiei”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG