Linkuri accesibilitate

Rusia a anunțat duminică atacarea a trei centre de antrenament militar din Ucraina


generalul Igor Konașenkov
generalul Igor Konașenkov

Rusia a anunțat duminică atacarea a trei centre de antrenament militar din nordul și vestul Ucrainei, unul dintre ele în apropiere de granița cu Polonia, care este membră NATO, relatează agenția France Presse.

Bombardamentele au folosit „arme de înaltă precizie din dotarea forțelor aerospațiale rusești și rachete de tip Kalibr”, a spus într-o declarație oficială purtătorul de cuvânt de la ministerul rus al apărării, generalul Igor Konașenkov.

Una din țintele atacului rusesc a fost centrul de antrenament militar din districtul Starîci, regiunea Liov, situat cam la 30 de kilometri cu Polonia. Celelalte două centre de antrenament atacate se află în regiunea centrală Jîtomir și cea nordică Cernigău.

Konașenkov nu a spus când și nici de unde au fost lansate rachetele, dar sâmbătă Kievul a afirmat că Rusia a lansat atacuri din Belarus, o aserțiune necomentată de către Moscova.

Aceste atacuri reamintesc că Rusia e capabilă că lovească orice parte Ucrainei, chiar dacă principalele operațiuni militare se desfășoară în estul și sudul acestei țări, notează France Presse.

Autoritățile ucrainene au raportat duminică dimineață presupuse bombardamente rusești asupra capitalei Kiev, dar Konașenkov nu a menționat acest atac în declarația sa.

Atacurile rusești survin în timp ce duminică a început în Germania summit-ul G7, și înaintea reuniunii la nivel înalt a Alianței Nord-Atlantice programată la Madrid pe 28-30 iunie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG