Linkuri accesibilitate

Rusia: Dmitri Gudkov spune că forțele de ordine i-au percheziționat cabana și locuințele unor prieteni


Dmitry Gudkov, politician rus de opoziție

Politicianul rus de opoziție și fost deputat al Dumei de Stat, Dmitri Gudkov, spune că forțele de ordine i-au percheziționat cabana și locuințele unora dintre apropiații săi. Intr-o postare pe canalul Telegram Gudkov a scris că percheziția a avut loc la cabana sa din Kolomna, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Moscova.

El a scris și despre descinderile care au avut loc la colabotarii săi - Alexandr Soloviov, Vitaly Venidiktov. Politicianul spune că nu știe care a fost pretextul perchezițiilor, dar motivul real „este evident”. Alexandr Soloviov a fost președintele fundației pro-democrație Open Rusia, organizatiei care a anunțat pe 27 mai ca isi încheie activitatea în Rusia. Ieri, Andrei Pivovarov, fost președinte al Fundației – înființată de opozantul regimului Putin Mihail Hodorkovski – a fost dat jos la Sankt Petersburg din avionul în care se afla și arestat. Aceste evoluții fac parte din noua strategia a Kremlinului de a reduce la tăcere – prin represiune – vocile critice din Rusia.

Activiștii de la Open Russia s-au confruntat, în mod regulat, cu presiuni din partea autorităților din 2017 de la desemnarea sa ca „organizație nedorită” de către procurorii ruși, primind tot felul de amenzi și pedepse penale.

Legea „organizațiilor nedorite”, a fost adoptată în mai 2015, după anexarea Crimeii de către Rusia și după declanșarea războiului din estul Ucrainei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG