Linkuri accesibilitate

Rusia joacă din nou un rol central în campania electorală americană, susțin serviciile de informații din Statele Unite


Senatorul Bernie Sanders
Senatorul Bernie Sanders

Rusia joacă din nou un rol central în campania electorală americană, în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, după ce serviciile de informații au avertizat, din nou, că Moscova se mestecă direct și sprijină candiatura republicanului Donald Trump (președintele în funcție) și a senatorului democrat Bernie Sander (unul din favoriții pentru a câștiga cursa internă din partid, devenind candidatul oficial al democraților în alegerile din noiembrie).

Bernie Sanders a cerut categoric Rusiei să nu se mai implice în campanie, promițând că odată ales la Casa Albă va lua toate măsurile necesare pentru a bloca amestecul Rusiei în viitor, în procesele democratice din America.

Rusia, consideră Sanders, vrea să submineze Statele Unite, adâncind tensiunile interne, dar „spre deosebire de actualul președinte, mă opun categoric oricărui amestec” extern. În opinia senatorului din Vermont, Vladimir Putin este un lider autocrat, care „vrea să distrugă orice urmă de democrație și opoziție în Rusia”.

Presa americană a relatat că serviciile de informații au avertizat Congresul că Rusia va încerca să influențeze și alegerile prezidențiale din 2020, cum a făcut-o cu patru ani în urmă. Alegație respinsă categoric de Moscova.

Informații corelate de declarațiile directorului FBI, făcute luna aceasta în fața Comisiei pentru justiție din Camera Reprezentanților.

Washington Post a relatat ulterior că și Sanders, unul din democrații cu cele mai mari șanse de a devei candidatul oficial al partidului în noiembrie, a fost informat de oficiali ai serviciilor de informații americane despre posibilul amestec al Rusiei, în favoarea sa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG