Linkuri accesibilitate

Rusia: „protest cu lumini” în sprijinul opozantului Aleksei Navalnîi


Flashmob cu lumini la Omsk, în sprijinul opozantului Aleksei Navalnîi

În Rusia are loc un protest inedit în sprijinul opozantului întemnițat Aleksei Navalnîi. Suporterii lui aprind lumânări sau luminează cu mobilul mai ales prin curți, în ciuda avertismentelor că vor fi arestați. Suporterii lui Navalnîi au declarat un moratoriu asupra demonstrațiilor de stradă până la primăvară, după ce poliția a reținut mii de oameni la asemenea proteste în ultimele săptămâni.

Mai devreme, duminică, sute de femei au participat la un „lanț al solidarității și dragostei” la Moscova și St. Petersburg de Ziua Sf. Valentin, în sprijinul femeilor ruse inculpate din motive politice. Protestul a fost de asemenea dedicat liderului întemnițat al opoziției Alexei Navalnîi și soției lui, Iulia, care a plecat în Germania la 10 februarie.

Imagini publicate la 14 februarie pe rețelele sociale arată femei cu trandafiri, baloane și semne în formă de inimă, toate roșii, cu numele unor deținute politice pe ele. Ele cântau „Dragostea este mai puternică decât frica” – motto-ul protestului. Alte persoane cărora le-a fost dedicat protestul au fost avocata Liubov Sobol, membra Pussy Riot, Maria Aliohina, secretara de presă a lui Navalnîi, Kira Iarmîș, și alții.

Participante la acțiunea „lanțul solidarității și dragostei”, la St. Petersburg
Participante la acțiunea „lanțul solidarității și dragostei”, la St. Petersburg
Previous Next

XS
SM
MD
LG