Linkuri accesibilitate

Se aprobă 14 zboruri charter pentru repatrierea cetățenilor moldoveni (MAEIE)


Aeroportul din Chișinău
Aeroportul din Chișinău

Ministerul de Externe de la Chișinău a aprobat lista celor 14 zboruri charter, organizate cu începere de luni, 6 aprilie, pentru a repatria cetățenii moldoveni, blocați în diverse orașe europene ca urmare a pandemiei de coronavirus care a dus la închiderea multor granițe europene și suspendarea unei mari părți a traficului aerian.

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale, de bilete pentru aceste zboruri vor beneficia persoanele care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Prioritate au studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate. Cei care vor putea beneficia de zborurile charter organizate special de guvern, vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Totodată, Ministerul de Externe i-a avertizat pe cetățenii moldoveni din străinătate să fie precauți când cumpără bilete pentru alte zboruri ca să nu fie escrocați și i-a îndemnat să se informeze în primul rând de pe paginile web oficiale ale Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă.

Pe de altă parte, liderul Partidului Democrat de guvernare, Pavel Filip a anunțat, după o discuție cu premierul Ion Chicu că cei care vor lua aceste zboruri și nu au polițe de sănătate din R.Moldova să vor obliga să le achite în termen de trei zile de la intrarea în țară. Inițial, decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prevedea ca cei care vin cu avionul să cumpere obligatoriu polița la aterizare. Sau chiar înainte de îmbarcare în zborurile charter speciale, relatează Deschide.md.

XS
SM
MD
LG