Linkuri accesibilitate

Se renegociază împrumul nerambursabil românesc pentru R. Moldova (Daniel Ioniță, ambasador)


Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, redacția Europei Libere, Chișinău, 5 mai 2021.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a declarat , într-un interviu cu Europa Liberă, că se lucrează la un nou acord financiar între România și Moldova, prin care R. Moldova ar putea totuși accesa cele peste 60 de milioane de euro, bani nefolosiți dintr-un ajutor nerambursabil oferit de România cu 11 ani în urmă.

Acel acord a expirat la începutul anului iar R. Moldova a pierdut două-treimi din banii la care ar fi putut ajunge, pentru că acordarea banilor era condiționată de respectarea unor „condiții minime care țin de principiile democratice și de valorile umane.” – cum a precizat ambasadorul României – în conconrdanță cu cele puse și de UE.

Lucrăm, în momentul de față, la nivel tehnic, la nivelul Ministerului Afacerilor de Externe de la București la pregătirea unui nou proiect de acord care probabil că va fi prezentat spre negociere și semnare unui nou guvern de la Chișinău atunci când va fi un nou guvern plenipotențiar instituit, încât să avem și cu cine negocia, și cu cine merge mai departe în finalizarea unor proiecte, care nu sunt puține, pe care le avem în continuare în diverse stadii de finalizare.”

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG