Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken are planificată o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov


Secretarul de stat american Antony Blinken începe duminică un turneu de cinci zile în Islanda și Danemarca, inclusiv Groenlanda, care va include participarea sa la o reuniune a Consiliului Arctic și o întrevedere față în față cu omologul său rus Serghei Lavrov, prima de la instalarea administrației Biden, în Statele Unite.

Turneul lui Blinken începe la Copenhaga, unde va discuta cu oficialii danezi despre „combaterea crizei climei și interesul comun în întărirea relației transatlantice”, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. Ședința Consiliului Arctic din care fac parte opt țări, inclusiv Rusia, va avea loc pe 19 mai, la Reykjavik, în Islanda, unde Blinken se va întâlni și cu Lavrov.

Ministerul rus de Externe a spus că agenda include „subiectele cheie ale relației bilaterale și agendei internaționale”. Într-un raport difuzat în luna aprilie, agențiile de informații americane au spus că Moscova încearcă să-și mărească prezența militară și economică în vasta regiune arctică mai accesibilă datorită topirii ghețarilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG