Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american Blinken discută criza din Afganistan cu Rusia și China


Secretarul de stat american Antony Blinken, Washington, 2 august 2021.

La Washington s-a anunțat că secretarul de stat american Antony Blinken a discutat luni despre situaţia din Afganistan cu omologii săi din China şi Rusia, ţări care şi-au manifestat deja intenţia de a avea contacte cu insurgenţii. Ambasadorul Rusiei la Kabul are programată astăzi, marți, 17 august, o întrevedere cu reprezentanții milițiilor Taliban, care au preluat puterea în Afganistan.

Antony Blinken a discutat separat cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi cu cel chinez, Wang Yi, despre situaţia de securitate şi eforturile de evacuare din Kabul, a informat Departamentul de Stat, care nu a oferit însă prea multe detalii despre conţinutul discuţiilor.


Autorităţile ruse au informat că Antony Blinken şi Serghei Lavrov au discutat despre "contactele ambasadei Rusiei cu reprezentanţii tuturor forţelor politice majore din Afganistan cu scopul de a contribui la asigurarea stabilităţii şi a ordinii publice".

Separat, la Beijing, mediile locale au relatat că ministrul de externe Wang Yi a criticat retragerea rapidă a forțelor americane și impactul acestei decizii dar s-a angajat să colaboreze cu Washingtonul pentru promovarea stabilităţii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG