Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american Pompeo își amână vizita din Ucraina ca urmare a tensiunilor din Irak


Secretarul de stat american Mike Pompeo, 29 decembrie 2019.

Secretarul de stat american Mike Pompeo și-a amânat viitoarele călătoriile în Ucraina, Belarus și două națiuni din Asia Centrală, din cauza tensiunilor crescânde din Irak și Orientul Mijlociu.

Anunțul de la 1 ianuarie al Departamentului de Stat a venit după atacul din ultimele zile de la Bagdad, împotriva sediului ambasadei americane, atac ce pare condus în principal de milițiile pro-Iraniene în Irak.

Oficiali americani din domeniul apărării au anunțat că au fost suplimentate forțele americane în regiune ca răspuns la incident.

Vizita lui Pompeo în Ucraina, programată pentru 3 ianuarie, ar fi fost o vizită la cel mai înalt nivel la Kiev, pe fondul procedurilor aflate în derulare la Washington, de suspendare a președintelui Donald Trump. După Kiev, domnul Pompeo programase să viziteze Belarusul, Kazahstanul, Uzbekistanul și Ciprul.

„Călătoria secretarului Pompeo va fi reprogramată în viitorul apropiat și așteaptă cu nerăbdare vizita în acel moment”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de stat.

XS
SM
MD
LG