Linkuri accesibilitate

Secretarul de Stat Mike Pompeo intenționează să viziteze Minskul


Secretarul de stat Mike Pompeo

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, intenționează să viziteze Minskul la 1 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus, Andrey Șupliak.

Surse diplomatice au declarat ieri postului nostru de radio că vizita lui Pompeo în capitala Belarusului face parte dintr-un tur regional care include și Ucraina, Kazahstan și Uzbekistan. Departamentul de Stat a refuzat să comenteze viitoarele sale planuri de călătorie.

Pe fondul tensiunilor crescânde în Orientul Mijlociu, Pompeo a anulat pe 1 ianuarie o călătorie planificată de cinci zile la Kiev, Minsk, Nur-Sultan și Tașkent, care trebuia să înceapă două zile mai târziu. Pompeo ar fi oficialul american de cel mai înalt nivel care vizitează Belarusul, deoarece relațiile diplomatice ale Minskului cu Washingtonul au fost înghețate cu mai mult de un deceniu în urmă. Prima vizită a secretarului de stat american în Ucraina, ar urma să aibă loc pe fundalul procesului de impeachment împotriva președintelui american Donald Trump care este în curs de desfășurare în Senatul american.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG