Linkuri accesibilitate

Secretarul general ONU: drepturile fundamentale ar putea fi periclitate în lumea post-Coronavirus


Secretarul general ONU, Antonio Guterres.
Secretarul general ONU, Antonio Guterres.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres crede că lumea post-coronavirus va fi mult mai digitalizată şi cu mai multe riscuri, mai ales pentru libertățile fundamentale. Motiv pentru care a pledat pentru crearea unor mecanisme de control social astfel încât măsurile drastice luate de guverne pentru a combate pandemia să nu favorizeze dictaturile.

Criza creată de pandemia de coronavirus nu este o criză financiară precum cea din 2008, ci una umană, dar cu implicaţii economice majore, mai constată Guterres, care sugerează ca fiecare ţară să aloce circa 2% din PIB pentru a o combate.

La începutul săptămânii, Națiunile Unite au lansat un raport privind efectele socio-economice ale pandemiei, ocazie cu care Guterres avertiza că lumea s-ar putea confrunta cu cea mai profundă recesiune de la al Doilea Război Mondial.

Între timp, din Italia - țara europeană cea mai afectată de pandemie - numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut cu 727, ajungând la 13.155, a anunţat miercuri Agenţia de Protecţie Civilă, majorarea fiind semnificativ mai mică decât cea înregistrată marţi, potrivit Reuters, care precizează de asemenea că este cel mai redus bilanţ pentru o zi de la 26 martie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG