Linkuri accesibilitate

Secretarul general ONU: inegalitatea femeilor un motiv de rușine globală


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a caracterizat inegalitatea femeilor un motiv de rușine globală și a promis ca va presa guvernele din întreaga lume să pună capăt legilor discriminatorii.

„La fel cum sclavia și colonialismul au fost o pată în secolele anterioare, inegalitatea femeilor ar trebui să ne rușineze pe toți în secolul 21. Pentru că nu este doar inacceptabil; este stupid”, a spus Guterres într-un discurs din 27 februarie, New York.

Guterres, care a vorbit înaintea reuniunii anuale de la luna viitoare a Comisiei ONU privind statutul femeilor, a declarat că starea drepturilor femeii este îngrijorătoare și a promis că va încerca să pună capăt prejudecăților în întreaga organizație pe care o conduce.

„Există un impuls puternic și neobosit împotriva drepturilor femeilor”, a spus Guterres. „Drepturile sexuale și de reproducere ale femeilor sunt amenințate din diferite părți”.

Secretarul general al ONU a spus că în 34 de țări violul în cadrul căsătoriei este considerat legal. Guterres a cerut guvernelor să obțină paritatea de gen în rolurile de conducere, spunând că a obținut egalitatea de gen între echipa sa de conducere, unde în poziții de conducere se află 90 de femei și 90 de bărbați.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG