Linkuri accesibilitate

Secretarul general ONU: inegalitatea femeilor un motiv de rușine globală


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a caracterizat inegalitatea femeilor un motiv de rușine globală și a promis ca va presa guvernele din întreaga lume să pună capăt legilor discriminatorii.

„La fel cum sclavia și colonialismul au fost o pată în secolele anterioare, inegalitatea femeilor ar trebui să ne rușineze pe toți în secolul 21. Pentru că nu este doar inacceptabil; este stupid”, a spus Guterres într-un discurs din 27 februarie, New York.

Guterres, care a vorbit înaintea reuniunii anuale de la luna viitoare a Comisiei ONU privind statutul femeilor, a declarat că starea drepturilor femeii este îngrijorătoare și a promis că va încerca să pună capăt prejudecăților în întreaga organizație pe care o conduce.

„Există un impuls puternic și neobosit împotriva drepturilor femeilor”, a spus Guterres. „Drepturile sexuale și de reproducere ale femeilor sunt amenințate din diferite părți”.

Secretarul general al ONU a spus că în 34 de țări violul în cadrul căsătoriei este considerat legal. Guterres a cerut guvernelor să obțină paritatea de gen în rolurile de conducere, spunând că a obținut egalitatea de gen între echipa sa de conducere, unde în poziții de conducere se află 90 de femei și 90 de bărbați.

XS
SM
MD
LG