Linkuri accesibilitate

Serviciul UE de monitorizare a climei: Ultimii 7 ani, cei mai calzi înregistrați la scară globală


Ultimii șapte ani au fost cei mai calzi înregistrați vreodată la scară globală, și încă „la mare distanță”, a informat luni serviciul Uniunii Europene de monitorizare a climei.

În cea mai recentă evaluare anuală, Serviciul Copernicus pentru Schimbările Climaterice (C3S) a confirmat că și 2021 s-a alăturat seriei de ani cu recorduri de căldură începută în 2015. Experții au mai spus că, în ultimii șapte ani, temperatura medie anuală a fost cu 1,1 până la 1,2 grade Celsius peste nivelurile dinaintea revoluției industriale, măsurate între 1850 și 1900.

„2021 a fost încă un an cu temperaturi extreme, cu cea mai călduroasă vară în Europa, valuri de căldură în Mediterana, ca să nu mai vorbim de temperaturile nemaiîntâlnit de ridicate din America de Nord”, a spus, la o conferință de presă, directorul C3S, Carlo Buontempo, adăugând: „Aceste evoluții sunt un memento sumbru al necesității să ne schimbăm modul de viață, să facem pași decisivi și eficienți spre o societate sustentabilă și să luăm măsuri pentru reducerea emisiilor nete de carbon”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG