Linkuri accesibilitate

Siria: acordul ruso-turc de încetarea a focului la Idlib este respectat


Moscova: președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Tayyip Erdogan , după ore de negocieri, 5 martie 2020.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului de la Londra informează că în provincial Idlib din Siria în zorii zilei de vineri era un „calm relativ”, după înțelegerea de încetare a focului convenită joi la Mosciova între președintii Turciei si Rusiei – Recep Tayyip Erdogan si Vladimir Putin.

Un activist care locuiește la Idlib a declarat agenției germane de știru DPA că situația era calmă în zorii zilei. Înainte de miezul nopții, când înțelegerea de încetarea a focului intra în vigoare, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului relatase că a avut loc un raid al aviației Rusiei care a avut ca țintă zona rurală a provinciei și zone din apropiere de localitatea Hama.

Vineri dimineață, ministerul turc al apărarii a anunțat că dronele sale au „neutralizat” 21 de soldați ai forțelor guvernamentale siriene.

Joi la Moscova, după 6 ore de convorbiri intense între Erdogan și Putin, cei doi lideri au anunțat că au ajuns la o înțelegere ca încetarea focului să intre în vigoare la miezul noptii în provincial Idlib.

XS
SM
MD
LG