Linkuri accesibilitate

„Situația dramatică a sistemului sanitar din R. Moldova...” (G4media)


Revista presei de la București.

„Situația dramatică a sistemului sanitar din R. Moldova...” (G4media)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:27 0:00

Știre difuzată pe site-ul G4Media despre situația dramatică a sistemului sanitar din Republica Moldova. Centrul de triere din capitală nu mai primește ambulanțe, pentru că secțiile de terapie intensivă sunt pline. „Capacitatea de reacție a autorităților este agravată și de criza politică de durată, declanșată de demisia guvernului Chicu imediat după alegerile prezidențiale de la finalul anului 2020. De atunci, guvernul în funcție este interimar, cu puteri reduse”, se adaugă în text.

Radu Popescu demontează în editorialul Ziarului de Iași sistemul de dezinformare pus la cale de liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, ca să pună în umbră transportul românesc de 20.000 de vaccinuri anti COVID-19, prima tranșă dintr-un total promis de 200.000, cu care s-a și început campania de vaccinare.

Au pornit cruciada împotriva vaccinurilor rele...

Potrivit jurnalistului ieșean, Dodon a ieșit pe postul național de televiziune chiar în ziua sosirii vaccinurilor și „a transmis că el personal va face totul pentru a aduce în Republica Moldova izbăvitorul vaccin Sputnik, de la ruşi. La un semn, toţi cei care luptau până atunci cu oculta mondială care îi doreşte răul Republicii Moldova, începând cu Bill Gates şi terminând cu reţelele 5G, au primit noul set de instrucţiuni şi au pornit cruciada împotriva vaccinurilor rele (toate cele care au fost dezvoltate în Occident şi sunt autorizate pe piaţa Uniunii Europene)”.

Radu Popescu detaliază dezastrul sanitar: „cifră record de 11.000 de persoane infectate, care sunt nevoite să se trateze la domiciliu, personalul medical, şi aşa puternic subdimensionat, este suprasolicitat, iar indicatorii de contaminare cu COVID au crescut numai în ultima săptămână cu 30%” și adaugă detalii lămuritoare: președinta Parlamentului a discutat cu guvernul să fie achiziționate 1 million de doze de Sputnik V. Dar jurnaliștii au săpat și au descoperit că vaccinul rusesc va fi administrat numai contra cost, în unele clinici private.

Clasarea definitivă a dosarului 10 august 2018 de către tribunalul București continuă să fie comentată în presă. Magda Grădinaru, de la spotmedia.ro analizează reacția președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut imperativ ministrului justiției să explice cum s-a ajuns la această decizie blocantă și ce soluții de deblocare propune. Analiza jurnalistei nu este contondentă, dar identifică tendințe de „populism” și chiar „iliberalism” la șeful statului, pentru că a ales să se facă vocea poporului, comentând decizia unei instituții a statului.

Legături de afaceri cu Transnistria...

În revista 22, Melania Cincea face un portret la zi al Partidului pentru Unitatea Românilor, partid parlamentar, de opoziție, pe care, chiar dacă i-a exclus „tardiv” pe „avocata colerică Diana Șoșoacă și pe generalul Tobă, implicat în represaliile din Decembrie 1989”, în consideră un partid nefrecventabil. Cum Șoșoacă a apărut pe liste în numele partidului Neamul Românesc, fondatorul acestuia, Ninel Peia, aruncă acum în spațiul public detalii compromițătoare despre AUR, pe care, până la ruptură, le-a trecut sub tăcere: AUR e susținut financiar de grupul oligarhului Marius Lulea; George Simion, liderul AUR, ar aparține unui serviciu secret străin și ar avea la activ „legături de afaceri cu Transnistria, (…)presupuse finanțări ilicite, bani negri introduși în România de tineri moldoveni”. Toate sunt de investigat, îndeamnă Melania Cincea.

XS
SM
MD
LG