Linkuri accesibilitate

Situație de urgență epidemiologică în aproape toate raioanele


Cahul, 4 octombrie 2020.

De marți, situația de urgență în sănătate publică a fost extinsă în aproape toate raioanele din R. Moldova din cauza înmulțirii noilor cazuri de Covid-19. Excepție fac raioanele Hâncești, Leova și Soroca, unde se atestă sub 100 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Extinderea așa-numitului „cod roșu” de alertă epidemiologică a fost decisă de Comisia națională extraordinară de sănătate publică care a constatat o creștere alarmantă a numărului de noi contaminări cu coronavirus la suta de mii de locuitori (parmetrul luat în calcul pentru a estima gravitatea situației epidemiologice).

Cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor se înregistrează la Chișinău cu 798 de infectări la 100 de mii de locutori, urmat de Edineț, Vulcănești, Cimișlia, Bălți, Basarabeasca, Șoldănești și Anenii Noi.

Marți, în R. Moldova s-au înregistrat alte 657 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 63 275 cazuri. Numărul deceselor lagate de Covid-19 se apropie de 1.500.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG