Linkuri accesibilitate

Socialiștii deschiși unei noi alianțe cu dreapta, în viitorul Parlament (C. Furculiță)


Chișinău, 24 decembrie 2020: fostul președinte Igor Dodon o felicită pe noua lideră a țării, Maia Sandu.
Chișinău, 24 decembrie 2020: fostul președinte Igor Dodon o felicită pe noua lideră a țării, Maia Sandu.

După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Socialiștii – care au format un bloc electoral cu Partidul Comuniștilor – și-ar putea imagina din nou așa-anumită „mare coaliție” formată din partide de dreapta și de stânga.Într-un interviu cu Europa Liberă, șeful fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță a subliniat că „ ideea unei alianțe largi este una foarte viabilă și foarte sănătoasă pentru Republica Moldova, fiindcă ar balansa starea în societate și ar balansa, în general, intențiile alegătorilor”.

Tot Furculiță a ținut să asigure că posibila revenire la putere a stângii după anticipate nu va schimba orientarea politică a R. Moldova pe scena internațională. „(…) nu trebuie nimeni din partenerii din Occident sau din Răsărit să-și facă griji referitoare la cursul în care va merge Republica Moldova. În acest caz, Republica Moldova va merge pe un curs independent, de neutralitate, care este în interesul țării. Atât.”

Furculiță a mai lăsat de înțeles că lista de candidați, condusă acum de liderul communist Vladimir Voronin, mai poate fi schimbată în funcție de evoluția politică pentru că „ la moment, este totul posibil”.

Un ton mult mai puțin conciliant față de partidele de dreapta a fost adoptat de liderul Socialiștilor, Igor Dodon care a susținut că „ așa-zișii oameni noi și onești pe care îi scot la rampă PAS sunt, de fapt, foști membri ai echipei lui Vladimir Filat”, relatează NTV. Dodon și liderul Comuniștilor, Vladimir Voronin - cap pe lista al blocului electoral comun - au participat la o întâlnire electorală la Palatul Feroviarilor din Chișinău.

XS
SM
MD
LG