Linkuri accesibilitate

Spania și Franța se pregătesc de relaxarea unor restricții


Franța - pacienți cu Covid-19, evacuați din Paris într-un tren de mare viteză, TGV.

De duminică, în Spania, copii mai mici de 14 ani vor avea voie să iasă afară, la plimbare – după mai bine de o lună în care au fost obligați să stea în casă, aceasta fiind una dintre măsurile drastistice de izolare impusă de guvern pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus.

În prezent, doar adulţii pot să iasă din casă pentru a se duce la muncă, pentru a cumpăra de mâncare sau medicamente, precum şi pentru a-şi îngriji sau plimba câinele. Spania, a treia cea mai lovită ţară din lume de pandemia de coronavirus, după Statele Unite şi Italia, cu peste 22.000 de decese, a impus din 14 martie o carantină strictă ce a fost prelungită până pe 9 mai inclusiv.

În Franța, preşedintele Emmanuel Macron le-a transmis joi primarilor că un plan de relaxare a măsurilor de izolare aplicabil după ce pe 11 mai expiră starea de urgenţă sanitară va fi prezentat până marţea viitoare. Oficiali francezi afirmă că în unele zone mai afectate de pandemia de coronavirus vor fi menţinute restricţii. Totodată ei precizează că obiectivul Franţei nu a fost și nici nu este obţinerea unei imunităţi colective prin noi valuri de COVID-19.

Ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire a evocat posibilitatea redeschiderii magazinelor începând din 11 mai, cu unele excepţii pentru zonele cele mai afectate şi cu respectarea unor măsuri de protecţie a clienţilor şi angajaţilor. Guvernul exclude deocamdată orice redeschidere a barurilor, cafenelelor şi restaurantelor.

XS
SM
MD
LG