Linkuri accesibilitate

La Madrid se ridică de luni aproape toate restricțiile sanitare


Relaxarea restricțiilor sanitare în toată Spania: Sevillia, prima procesiune religioasă organizată de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, 19 septembrie 2021.

La Madrid se ridică luni majoritatea restricțiilor sanitare, pe fundalul unei relaxări în toată Spania, după ce rata de noi infectări cu coronavirus a ajuns la cel mai mic nivel din ultimul an și jumătate.

Restaurantele și barurile din regiunea capitalei vor putea rămâne deschise atâta timp cât le permite licența de funcționare, centrele comerciale, cinematografele și teatrele nu vor mai trebui să-și limiteze capacitatea.

Mai rămân în vigoare câteva restricții, inclusiv limitele pentru restaurante - 10 persoane la o masă în aer liber, față de opt - și pentru cluburile de noapte, care pot funcționa la o capacitate de 75%.

Este așteptată și o creștere a numărului de turiști, după ce Londra a anunțat săptămâna trecută că va înceta să solicite vizitatorilor vaccinați să fie testați pentru coronavirus înainte de a se întoarce în Marea Britanie. De această relaxare a regulilor sanitare beneficiază și alte țări europene care se bazează pe turismul britanic, cum ar fi Franța, Italia și Portugalia.

Săptămâna trecută, în Spania, rata infecțiilor noi pentru 14 zile a scăzut la sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai mică din august 2020.

Începând de vineri, rata de vaccinare era de peste 75% din adulți.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG